Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βυθίζεται στην ύφεση η γερμανική βιομηχανία

Βυθίζεται στην ύφεση η γερμανική βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιομηχανία, Γερμανία, Οικονομική Ύφεση,

Η γερμανική βιομηχανία ολισθαίνει σε ολόενα και βαθύτερη ύφεση, με τα νεότερα στοιχεία να βάζουν φρένο στις ελπίδες που είχαν γεννηθεί για ελαφρά βελτίωση των συνθηκών στη ζώνη του ευρώ και τη μεγαλύτερη οικονομία της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η παραγωγή μειώθηκε 0,6% τον Σεπτέμβριο, έναντι προβλέψεων για πτώση 0,4%.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις καταγράφηκαν για ακόμη μία φορά στη μεταποίηση, ενώ η παραγωγή σε κατασκευές και ενέργεια αυξήθηκαν.

Τα δεδομένα έρχονται στον απόηχο στοιχείων που είχαν δείξει τις προηγούμενες ημέρες ότι οι παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών στη Γερμανία αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου και η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης βελτιώθηκε ελαφρώς.

Όπως αποκαλύπτεται ωστόσο ο δρόμος για την ανάκαμψη θα είναι μακρύς και εξαιρετικά δύσκολος.

Σήμερα η Κομισιόν έριξε τον πήχη για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο 1,1% φέτος και 1,2% το 2020 και προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς πως τα χειρότερα ενδεχομένως να έπονται.

Παράλληλα κάλεσε τις χώρες με δημοσιονομικά περιθώρια να αναλάβουν άμεσα δράση για την τόνωση της ανάπτυξης. Η προτροπή απευθύνεται πρωτίστως προς το Βερολίνο.

Σχετικά άρθρα