Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε βάζει δύσκολα στην Λαγκάρντ – Ποιο μήνυμα της έστειλε

Ο Σόιμπλε βάζει δύσκολα στην Λαγκάρντ – Ποιο μήνυμα της έστειλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κριστίν Λαγκάρντ,

Την προσδοκία του ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα ακολουθήσει «πολύ συνετή» νομισματική πολιτική, η οποία θα σέβεται τα όρια της εντολής της ΕΚΤ, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημερινός πρόεδρος της Βουλής της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Reuters, από το γραφείο του στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε, που έχει επανειλημμένα στο παρελθόν εξαπολύσει πυρά κατά της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής, επεσήμανε τους προσωπικούς δεσμούς του με τη Λαγκάρντ, θυμίζοντας ότι συνεργάστηκαν στενά κατά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Ανταποδίδοντας τα κολακευτικά σχόλια, που επεφύλαξε εκείνη για τον Γερμανό πρώην ΥΠΟΙΚ στην πρώτη ομιλία της ως προέδρου της ΕΚΤ, ο Σόιμπλε εξ΄ρε τη διεθνή εμπειρία της νέας επικεφαλής της ΕΚΤ, αλλά και διεμήνυσε πως περιμένει εκείνη να είναι πολύ προσεχτική στη χάραξη της πολιτικής της.

«Η εντολή της ΕΚΤ έχει όρια, γιατί μία ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα μπορεί να νομιμοποιηθεί σε δημοκρατικούς όρους μόνο όταν έχει σαφώς καθορισμένη εντολή» σημείωσε, σε μία έμμεση προσπάθεια να υπενθυμίσει στη Λαγκάρντ την έντονη δυσφορία των Γερμανών για την ποσοτική χαλάρωση και τα αρνητικά επιτόκια, που ασκούν πιέσεις στους αποταμιευτές της χώρας.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το 2016 ο Σόιμπλε είχε φτάσει στο σημείο να επιρρίψει στον Ντράγκι μέρος της ευθύνης για την άνοδο του ακροδεξιού AfD.

Σχετικά άρθρα