Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Η ΕΚΤ περνά σε «καλά χέρια» – Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο

Ντράγκι: Η ΕΚΤ περνά σε «καλά χέρια» – Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι,

Στην τελευταία του ημέρα ως πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι, στο οποίο, μεταξύ άλλων, πέραν της διαδόχου του Κριστίν Λαγκάρντ, συμμετείχαν τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ όσο και Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο Ντράγκι υποστήριξε ότι «είναι ωραίο να ξέρω ότι φεύγοντας από την προεδρία της ΕΚΤ την αφήνω σε πολύ καλά χέρια», αναφερόμενος φυσικά στην Λαγκάρντ

Προσέθεσε ακόμη ότι το ευρώ έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τους πολίτες της Ευρωζώνης και επανέλαβε ότι είναι «μη αναστρέψιμο».

Αναφερόμενος στη νομισματική πολιτική τόνισε ότι μπορεί, ακόμη, να πετύχει τον στόχο της αλλά θα μπορεί να το πράξει με ταχύτερο ρυθμό και χωρίς παράπλευρες αρνητικές συνέπειες εάν παράλληλα εφαρμοστούν και ορθές δημοσιονομικές πολιτικές.

Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι μία πιο ενεργή δημοσιονομική πολιτική από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα βοηθήσει την ΕΚΤ να προσαρμόσει πιο γρήγορα τη νομισματική της πολιτική.

Σχετικά άρθρα