Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με την Thomas Cook

Αναστολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με την Thomas Cook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Thomas Cook, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρισμός, Τουρίστες, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Την αναστολή καταβολής του ΦΠΑ, που έχει βεβαιωθεί από χρεωστικές δηλώσεις με καταληκτική προθεσμία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2019 και καταβολής φόρου την 31η Οκτωβρίου 2019, για επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με την Thomas Cook, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η απαλλαγή θα ισχύσει μέχρι την 31η Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε το υπουργείο Οικονομικών, η αναστολή αφορά φορολογουμένους, των οποίων οι εκροές προς την Thomas Cook, από την 1η Ιανουαρίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου εφέτος, υπερβαίνουν σε ποσοστό το 25% των συνολικών τους εκροών για το ίδιο διάστημα και χορηγείται για αυτό το ποσοστό.

Η απαλλαγή αφορά και τους τυχόν αναλογούντες τόκους εκπρόθεσμης καταβολής από τις ως άνω καταληκτικές προθεσμίες έως και τις 31 Μαρτίου 2020.

Η αναστολή χορηγείται κατόπιν αίτησης στην αρμόδια εφορία που υποβάλλεται η δήλωση, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Σχετικά άρθρα