Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία εισάγει πετρέλαιο για να το εξάγει στους πελάτες της

Η Σαουδική Αραβία εισάγει πετρέλαιο για να το εξάγει στους πελάτες της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία,

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίθεση- σοκ στην καρδιά της βιομηχανίας πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία αξιοποιεί κάθε μέσα που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της τις ποσότητες, που ζητούν, έως και την τελευταία σταγόνα και να θωρακίσει το μερίδιό της στην αγορά.

Πέραν των προσπαθειών για αποκατάσταση της παραγωγής της, που έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει έως τα τέλη του μήνα, η Aramco άρχισε να προσεγγίζει ξένους παραγωγούς για την αγορά αργού, που στέλνει στα τοπικά της διυλιστήρια, ώστε εκείνα με τη σειρά της να τα εξάγουν στους ξένους πελάτες τους.

Παράλληλα αγοράζει και άλλα πετρελαιοειδή, όπως διυλισμένα καύσιμα, από γειτονικά κρατίδια για τα οποία στο παρελθόν υπήρξε η ίδια προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου σε περιόδους κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις των drones, για τις οποίες Ριάντ και Ουάσιγκτον κατηγορούν την Τεχεράνη, αφαίρεσαν 5,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την παραγωγική ικανότητα της Aramco, με την ποσότητα να υπερβαίνει το 5% της παγκόσμιας προσφοράς.

Η Aramco φοβούμενη ότι θα χάσει πελάτες, από την πρώτη στιγμή δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να συνεχίσει κανονικά τις παραδόσεις.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κινείται κοντά στα 64,5 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 0,4% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Την Δευτέρα είχε σκαρφαλώσει έως και τα 72 δολάρια το βαρέλι, ενώ πριν από τις επιθέσεις ήταν στα 60 δολάρια.

Σχετικά άρθρα