Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση Κόντε για δημοσιονομική επιείκεια από τις Βρυξέλλες

Έκκληση Κόντε για δημοσιονομική επιείκεια από τις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ιταλία, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Τζουζέπε Κόντε,

Περισσότερο χρόνο για να μειώσει η Ιταλία το χρέος της και να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε το χρέος, όμως θέλουμε να το πράξουμε μέσω οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μετά τη συνάντησή που είχε με τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες, μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης από το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), ο Κόντε επανέλαβε τις εκκλήσεις για χαλαρή ερμηνεία των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρώμη επιδιώκει να πάρει από την Ε.Ε. ένα ειδικό καθεστώς για τη μη προνομιούχα νότια Ιταλία ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξή της.

Περισσότερες απο 1,8 εκατ. οικογένειες ζούσαν το 2018 κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας στον ιταλικό νότο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, και η ανεργία των νέων στις περιφέρειες αυτές υπερβαίνει το 50%, διαβεβαιώνει από την πλευρά του το αντισυστημικό M5S.

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο στην Ευρώπη», είχε προσθέσει ο Κόντε στο Facebook.

«Πιστεύω πως η προτεραιότητά μας είναι να επιταχύνουμε ώστε να επιτύχουμε τρεις στόχους θεμελιώδεις για την Ιταλία και τα συμφέροντα των Ιταλών».

Σχετικά άρθρα