Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βυθίζεται η αγγλική λίρα (στερλίνα) εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στο Λονδίνο

Βυθίζεται η αγγλική λίρα (στερλίνα) εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στο Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Βρετανία, Βρετανική Λίρα, Ηνωμένο Βασίλειο, Χρηματιστήριο,

Σε επίπεδα που είχαμε να δούμε για περισσότερο από δυόμιση χρόνια υποχωρεί σήμερα η στερλίνα μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κηρύξει πρόωρες εκλογές εάν χάσει τη σημερινή μάχη στη Βουλή.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1,20 δολαρίου, στο 1,1994 δολ.- το χαμηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2017.

Οι Βρετανοί βουλευτές σχεδιάζουν να αναγκάσουν τον Τζόνσον να καθυστερήσει το Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου, σε περίπτωση που δεν καταστεί η συμφωνία με την Ε.Ε. έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τα δικά του σχέδια.

Για τους επενδυτές η προοπτική της πρόωρης κάλπης είναι ακόμη ένας παράγοντας κινδύνου, μία εξέλιξη που δεν αποτρέπει το no deal Βrexit, αλλά το φέρνει ακόμη πιο κοντά, σύμφωνα με σημείωμα της Credit Acrigole.

«Η αδυναμία της στερλίνας αντανακλά μάλλον το γεγονός ότι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι οι Τόρις, το Kόμμα του Brexit και το DUP είναι κοντά στον σχηματισμό μίας συμμαχίας υπέρ της άτακτης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας και προειδοποιούν για περαιτέρω υποτίμηση του νομίσματος.

Αναλυτές της MUFG επίσης βλέπουν πτώση ακόμη και κάτω από το 1,10 δολάριο ανά στερλίνα.

Αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν υποτίμηση στο 1,10 δολάριο σε περίπτωση no deal Brexit.

Σχετικά άρθρα