Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορκίδης: “Ευτελές μέγεθος” τα 10.000 ευρώ για απαλλαγή από τον ΦΠΑ

Κορκίδης: “Ευτελές μέγεθος” τα 10.000 ευρώ για απαλλαγή από τον ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κορκίδης, ΕΣΕΕ, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Για “επικοινωνιακά ημίμετρα” έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ως “ευτελές μέγεθος” το ποσό των 10.000 ευρώ που ορίστηκε ως ανώτατο όριο τζίρου για την απαλλαγή των επιτηδευματιών από τον ΦΠΑ.

“Το μέτρο της απαλλαγής από το ΦΠΑ αδικείται από το όριο που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο και αδικεί τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που το χρειάζονται”, είπε ο κ. Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα απαραίτητα φορολογικά μέτρα καταλήγουν σε επικοινωνιακά ημίμετρα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζητά διπλασιασμό του ποσού που θεσπίστηκε και ειδικά για τον κλάδο του εμπορίου επισημαίνει ότι για να καταστεί βιώσιμη μια επιχείρηση και να μπορέσει να ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών της, απαιτείται να διενεργεί σε ετήσια βάση έναν μίνιμουμ κύκλο εργασιών της τάξεως των 20.000 – 25.000 ευρώ, για τον οποίο θα πρέπει να της δίνεται η δυνατότητα εξαίρεσης από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα