Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια θέλει για προέδρο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κυβέρνηση

Ποια θέλει για προέδρο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,

Τη Βασιλική Λαζαράκου προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση προέδρου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις των δύο αντιπροέδρων της Επιτροπής αναμένεται να καλυφθούν από τη νομικό Νατάσα Στάμου και τον Νίκο Κονταρούδη που προέρχεται από την Pantelakis Securities.

Η κ. Λαζαράκου γεννήθηκε στην Αθήνα κι έχει καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας.

Μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University), απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και στη συνέχεια πραγματοποίησε διδακτορική διατριβή με αντικείμενο τη «Συγκριτική Επισκόπηση των Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα».

Είναι δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω και Νέας Υόρκης, διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως το τέλος του 2015 υπηρέτησε ως α΄ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Κεφαλαιαγορά διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την Οδηγία MIFID II/ MIFIR, ενώ το 2014 ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια (ELTIFs).

Η κ. Λαζαράκου διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία σε διεθνείς συναλλαγές, ενώ με τη δικηγορική της ιδιότητα έχει αναλάβει, ως επικεφαλής, τη διεκπεραίωση ενός ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού εμπορικών συναλλαγών σε εθνικό και, κυρίως, διεθνές επίπεδο.

Εργάστηκε ως δικηγόρος για πάνω από 20 χρόνια σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα.

Σχετικά άρθρα