Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γερμανική κεντρική τράπεζα προβλέπει ύφεση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Η γερμανική κεντρική τράπεζα προβλέπει ύφεση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυξάνονται τα σύννεφα της ύφεσης πάνω από τη γερμανική οικονομία και σαφώς και από την οικονομία της Ευρωζώνης, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη θέση της ΕΚΤ, η οποία καλείται να δώσει λύση με τη νομισματική της πολιτική.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι η ύφεση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται προ των πυλών, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι η χαλάρωση της βιομηχανικής παραγωγής και η πτώση των εξαγωγών είναι οι δύο βασικοί λόγοι γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Ειδικότερα, στη μηνιαία έκθεση της, η Bundesbank επισημαίνει ότι η γερμανική παραγωγή θα παραμείνει άτονη στο τρίτο τρίμηνο του 2019 και θα συνεχίσει να καταγράφει μικρή υποχώρηση.

Αυτό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο συρρίκνωσης -ο τυπικός ορισμός της ύφεσης- έπειτα από μια υποχώρηση της τάξης του 0,1% την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλα Σολτς, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα αλλάξει τακτική και θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, μίσ πολιτική για την οποία έχουν ασκήσει πιέσεις κορυφαίοι διεθνείς οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σχετικά άρθρα