Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Εντυπωσιακή πορεία για τα ελληνικά ομόλογα από την αρχή του 2019

Bloomberg: Εντυπωσιακή πορεία για τα ελληνικά ομόλογα από την αρχή του 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ελληνικά Ομόλογα, Ευρωζώνη, Ομόλογα,

Ξεπέρασαν το 20% εφέτος οι συνολικές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε όσους πήραν το ρίσκο να τα κρατήσουν στην κατοχή τους, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη, γράφει το Bloomberg.

«Στην κορύφωση της κρίσης χρέους στην ΕΕ, η πορεία των ομολόγων έδειχνε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και θα αποχωρούσε από την ΕΕ. Σήμερα, αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει απόμακρο για πολλούς.

Τα δεκαετή ομόλογα έχουν πλέον αποδόσεις 2%, από 44% στο αποκορύφωμα της κρίσης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει σημειώσει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως.

Μετά την έξοδο από την κρίση, η Ελλάδα άντλησε από τις αγορές 2,5 δισ. με πενταετές ομόλογο τον Ιανουάριο.

Η επιτυχία του πενταετούς άνοιξε το δρόμο και για 10ετές ομόλογο, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια», γράφει το Bloomberg και προσθέτει: Το ράλι των ελληνικών ομολόγων ενδέχεται να συνεχιστεί, καθώς οι επικείμενες εκλογές αναμένεται να φέρουν στην εξουσία μια κυβέρνηση φιλικότερη στις αγορές, ενώ πέραν τούτου υπάρχει και η προοπτική συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τον σκόπελο και οι εκλογές αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο σε μια κυβέρνηση φιλικότερη προς τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Αλμπέρτο Γκάλο, από την επενδυτική εταιρεία Algebris Investments στο Λονδίνο.

Περισσότερο συμβατικοί επενδυτές είτε στοιχηματίζουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας από τα χρόνια της κρίσης, είτε αναζητούν οτιδήποτε με θετικά επιτόκια, καθώς όλο και περισσότερα ομόλογα από την Ευρώπη σημειώνουν αρνητικές επιδόσεις.

Παρόλο που η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η προοπτική συμμετοχής της στο μέλλον, προσφέρει μια επιπλέον ώθηση.

Μετά την αντικατάσταση του Μάριο Ντράγκι από την Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ, η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθίσταται πιο πιθανή, υπογραμμίζει ο Charles Diebel, διαχειριστής.

Σχετικά άρθρα