Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Γιατί ο Ντράγκι είναι ο ιδανικός για επικεφαλής του ΔΝΤ

Bloomberg: Γιατί ο Ντράγκι είναι ο ιδανικός για επικεφαλής του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι,

Αφού η Κριστίν Λαγκάρντ αναλαμβάνει το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι θα ήταν ιδανικός για επικεφαλής του ΔΝΤ.

Αυτό υποστηρίζει ο αρθογράφος του Bloomberg, Φερντινάντο Τζουλιάνο, επισημαίνοντας ότι ο Ιταλός τραπεζίτης ανέδειξε κατά τη θητεία του την ΕΚΤ στον πιο σημαντικό θεσμό της νομισματικής ένωσης.

Το γεγονός ότι αποχωρεί από την κεντρική τράπεζα «δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποσυρθεί και από την πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων» σχολιάζει ο Τζουλιάνο.

«Μία ανταλλαγή θέσεων με την Λαγκάρντ, θα τον οδηγούσε στην γενική διεύθυνση του ΔΝΤ και θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομία» προσθέτει.

«Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ έχει σίγουρα τα προσόντα», όπως τονίζει ο αρθογράφρος.

Ισχυρές γνώσεις στα οικονομικά (κάτι που η Λαγκάρντ και άλλοι επικεφαλής του ΔΝΤ δεν διέθεταν), εμπειρία στην αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων και ικανότητα να δημιουργεί συναινέσεις.

«Η επιβίωση του ευρώ στην κρίση χρέους στην έναρξη τςη δεκαετίας οφείλεται εν πολλοίς στην υπόσχεση του Ντράγκι να κάνει “ό,τι χρειαστεί” για να προστατεύσει το ενιαίο νόμισμα» υπενθυμίζει.

Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι και η Λαγκάρντ στην οχταετή θητεία της πέτυχε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του οργανισμού, που είχε δοκιμαστεί από τα σκάνδαλα του Ντομινίκ Στρος Καν, αλλά και να βελτιώσει την απήχηση ενός οργανισμού, που είχε συνδεθεί με την σκληρή λιτότητα.

Ο Ντράγκι μπορεί να πετύχει και εκείνος πολλά και κυρίως να σταθεί στις ΗΠΑ. «Η πρόσληψη του Ντράγκι στη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ θα δοκίμαζε τον θαυμασμό του Τραμπ για τον επικεφαλής της ΕΚΤ» σημειώνει ο Τζουλιάνο, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιτεθεί στον Ιταλό για την πολιτική του στη συνέχεια είχε πει ότι θα τον προτιμούσε για επικεφαλής της Federal Reserve από τον Τζερόμ Πάουελ.

Σχετικά άρθρα