Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε πληρώνονται επίδομα ενοικίου και επίδομα παιδιού

Πότε πληρώνονται επίδομα ενοικίου και επίδομα παιδιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επίδομα Ενοικίου, Επιδόματα, Οικογενειακό Επίδομα,

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, ο ΟΠΕΚΑ έχει σχεδιάσει πληρωμές σχεδόν όλων των επιδομάτων του.

Αναλυτικά, έχει αποφασιστεί να πληρωθούν η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού, το επίδομα ενοικίου για δεύτερο μήνα, μαζί με αναδρομικά, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αλλά και όλα τα προνοιακά επιδόματα που μέχρι πρότινος καταβάλλονταν από τους δήμους.

Η Β’ δόση του επιδόματος τέκνων, αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και αναμένεται να καταβληθεί σε περίπου 600.000 οικογένειες, με κόστος που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Μάλιστα, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος θα επανυπολογιστεί αυτόματα με βάση το νέο εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Η πλατφόρμα πάντως, θα κλείσει σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 23:59 και θα απενεργοποιηθεί για λίγα 24ωρα, ενόψει της εκκαθάρισης και της πληρωμής. Δυνητικοί δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει εφέτος αιτήσεις Α21, πρέπει να το κάνουν έως τις 17 Μαΐου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις πληρωμές.

Η αίτηση Α21 υποβάλλεται άπαξ, ετησίως, οπότε, όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αίτησή τους, δεν χρειάζεται να επανέλθουν.

Μετά την πληρωμή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει εφέτος αίτηση Α21.

Στις 22 με 23 Μαΐου αναμένεται και η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος ενοικίου, εφόσον οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν εντός του Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, στις 30 Απριλίου είχαν εγκριθεί 233.985 αιτήσεις που αφορούν 625.001 μέλη νοικοκυριών.

Το μηνιαίο κόστος εκτιμάται σε 28,6 εκατ. ευρώ, όμως κάποιοι από τους δικαιούχους θα λάβουν εκτός από το επίδομα Απριλίου που κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ, και αναδρομικά ποσά, ακόμη κι από τις αρχές Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα