Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ανάσα για τους οφειλέτες η ρύθμιση των 120 δόσεων

Μίχαλος: Ανάσα για τους οφειλέτες η ρύθμιση των 120 δόσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, ΕΒΕΑ, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ληξιπρόθεσμα Χρέη, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών, Φορολογία,

Ως μια ευκαιρία και ανάσα για τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μίχαλου:

«Η νέα αυτή ρύθμιση αποτελεί μια ευκαιρία και ανάσα για τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, και μάλιστα μέχρι το τέλος του 2018, να επιστρέψουν στην κανονικότητα

»Το ότι η νέα ρύθμιση συμπεριλαμβάνει στα χρέη ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 31/12/2018 δίνει τη δυνατότητα σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό οφειλετών να ενταχθούν στη ρύθμιση.

»Στα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου συμπεριλαμβάνεται και το ότι ως ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται το ποσό των 30 ευρώ για όσους οφειλέτες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

»Αυτό θα διευκολύνει τους ασθενέστερους οικονομικά οφειλέτες να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.

»Θα πρέπει να επισημανθεί ακόμη ότι οι “κόφτες” που έχουν προβλεφθεί στο νομοσχέδιο αποκλείουν τους κακοπληρωτές, γεγονός που αποτελεί και πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.

»Θα ήθελα, ωστόσο, να επισημάνω ότι η στόχευση της παρούσας κυβέρνησης, αλλά και των επόμενων, θα πρέπει να είναι η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός, τόσο του ύψους της φορολογίας, όσο και των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία μιας νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλετών στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα