Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΝΦΙΑ: Ανέβηκαν στο Taxis τα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Ανέβηκαν στο Taxis τα εκκαθαριστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ΕΝΦΙΑ, Υπουργείο Οικονομικών,

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του νέου φόρου ακινήτων, ΕΝΦΙΑ, στo Taxisnet, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Taxisnet, η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η Αυγούστου, ενώ δυνατότητα διόρθωσης των πράξεων αυτών θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων ΕΝΦΙΑ.

Διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αν ορισμένοι φορολογούμενοι δε μερίμνησαν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εκκαθάριση με βάση παραδοχές ή να μην απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή τους κατάσταση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ φέτος θα καταβληθεί σε τέσσερις ή πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Αυγούστου, και με τελευταία δόση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα