Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο Tούρκος μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει τη Mαρίνα Αλίμου (φωτο)

Ποιος είναι ο Tούρκος μεγιστάνας που θέλει να αγοράσει τη Mαρίνα Αλίμου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλιμος, Ιδιωτικοποιήσεις, ΤΑΙΠΕΔ, Τουρκία,

Τούρκος μεγιστάνας θέλει να αγοράσει τη Μαρίνα Αλίμου.

Πρόκειται για τον Φερίτ Σαχένκ, ένας από τους πλουσιώτερους ανθρώπους στην Τουρκία που είναι κάτοχος ήδη του 51% των μαρίνων στην Αττική, έβδομου πλουσιότερου Τούρκου (και 973ου παγκοσμίως) με περιουσία που αποτιμάται στα 2.1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

O Σαχένκ με τον όμιλο Dogus διεκδικεί την μαρίνα του Αλίμου με το κονσόρτσιουμ Lamda Dogus Marina Investment SA, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, όπως το Azilinkca.

Σύμφωνα με το Finance Agenda, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑIΠΕΔ για το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων και η πρόταση του ομίλου Dogus περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών που διεκδικούν την εκμετάλλευση της μαρίνας για 40 χρόνια.

Στον ίδιο διαγωνισμό μετέχει και άλλος ένας τουρκικός όμιλος, ο Κοτς, που συμπράττει με την ελληνική εταιρεία Άκτωρ.

Ποιος είναι ο Φερίτ Σαχένκ

Ο Σαχένκ έχει ασχοληθεί με τη Μαρίνα Ζέα και το Φλοίσβο -μεταξύ 15 μαρινών της Ευρώπης- Διαθέτει και γνωστά ξενοδοχεία στο Sibenik της Κροατίας, όπως και το Capri Palace, στην Ιταλία, αλλά και το Hotel Villamagna της Μαδρίτης και το Aldovandi Palace, στην πλέον ακριβή γειτονιά της Ρώμης.

Η οικογένειά του -μαζί με την αδελφή του Φιλίζ και τη μητέρα του Ντενίζ- με εκτιμώμενη περιουσία άνω των 5 δισ. δολαρίων είναι η δεύτερη πλουσιότερη στη γείτονα πίσω από εκείνη του Μουράτ Ουλκέρ.

Ο όμιλός του, Dogus Holding, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 250 εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς από τον τραπεζικό τον κτηματομεσιτικό και τον ενεργειακό μέχρι τον κατασκευαστικό και τον τομέα της λιανικής πώλησης ρούχων και τροφίμων, ενώ διαθέτει και ΜΜΕ που ανήκουν στην Dogus Media Group.

Σχετικά άρθρα