Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απείλησε τις ΗΠΑ με οικονομικό πόλεμο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απείλησε τις ΗΠΑ με οικονομικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πέτερ Αλτμάιερ,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει το ξέσπασμα εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και θα αντιδράσει σε οποιεσδήποτε μονομερείς αποφάσεις της Ουάσιγκτον προχωρώντας στην εφαρμογή αντίμετρων, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ την Πέμπτη.

«Πιστεύω ότι οι πόλεμοι γενικά δεν είναι καλή ιδέα και οι εμπορικοί πόλεμοι επίσης δεν είναι καλή ιδέα, διότι εντέλει, όλοι χάνουν», επισήμανε ο Αλτμάιερ μιλώντας σε εκπομπή του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

«Συνεπώς, ο στόχος και το συμφέρον (μας) είναι να αποφύγουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο», συνέχισε ο Αλτμάιερ, εξηγώντας πως Ε.Ε. επιδιώκει να επιλύσει τη διένεξη με τις ΗΠΑ συμφωνώντας να εφαρμοστούν χαμηλότεροι δασμοί.

Ωστόσο, όπως προειδοποίησε, αν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να επιβάλει υψηλότερους δασμούς μονομερώς, οι Βρυξέλλες θα ανταποδώσουν προχωρώντας στην επιβολή μέτρων σε αντίποινα, «ώστε οι πάντες να γνωρίζουν ότι προστατεύουμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας».

Την Πέμπτη η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλστρομ, δήλωσε ότι η Ε.Ε. είναι σε ετοιμότητα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ εντός των επομένων εβδομάδων.

Παραδέχθηκε ωστόσο -έπειτα από συνάντησή της με τον Αμερικανό εκπρόσωπο σε θέματα Εμπορίου, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, ότι «υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης» μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα