Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επενδυτής Μπράουντερ: Στο ένα τρισ. δολάρια το μαύρο χρήμα από ευρωπαϊκές τράπεζες

Επενδυτής Μπράουντερ: Στο ένα τρισ. δολάρια το μαύρο χρήμα από ευρωπαϊκές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαύρο Χρήμα, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Τράπεζες,

Για σκάνδαλο μεγατόνων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενός τρισ. δολαρίων από ευρωπαϊκές τράπεζες προειδοποιεί ο επενδυτής Μπιλ Μπράουντερ, που έκανε καριέρα κυνηγώντας όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με τον Μπράουντερ, οι υποθέσεις που έχουν έχουν έλθει έως τώρα στο φως και στις οποίες εμπλέκονται ολοένα και περισσότερες τράπεζες της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών ύποπτων κεφαλαίων που βρήκαν από τη Ρωσία και κατευθύνθηκαν προς τη Δύση.

Ο Μπράουντερ είναι συνιδρυτής της Hermitage Capital Management και έχει συνεργασθεί στενά με υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg εκτίμησε ότι ύποπτα κεφάλαια σχεδόν ενός τρισ. δολαρίων από την Ανατολή είτε έχουν ήδη εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ενωση είτε αναζητούν «παραθυράκια» για να εισέλθουν.

Ο Μπράουντερ έχει κινηθεί νομικά εναντίον της Swedbank, που ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο ερευνών για ύποπτες συναλλαγές σχεδόν έξι δισ. δολαρίων.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε Σουηδία και Λετονία άρχισαν να ερευνούν τον προηγούμενο μήνα τη Swedbank, έπειτα από αποκαλύψεις των media για ύποπτες συναλλαγές που τη συνδέουν με την υπόθεση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος της Danske Bank.

Σχετικά άρθρα