Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

612.000 θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο θα χαθούν από σκληρό Brexit – Μεγαλύτερο πλήγμα στη Γερμανία

612.000 θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο θα χαθούν από σκληρό Brexit – Μεγαλύτερο πλήγμα στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Απολύσεις, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ομαδικές Απολύσεις,

Υπό κίνδυνο τελούν σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, εφόσον επικρατήσει το σενάριο του «σκληρού» Brexit και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει ατάκτως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο μεγάλες οι επιπτώσεις, στον τομέα της απασχόλησης, όσο στη Γερμανία» αναφέρει ένας εκ των συγγραφέων μιας νέας μελέτης για τις επιπτώσεις του Βrexit, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Στην έρευνα γίνεται ειδική μνεία στις οικονομικές συνέπειες της μείωσης των γερμανικών εξαγωγών προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ως απόρροια της επιβολής τελωνειακών δασμών.

Μάλιστα, ως προς τον καθορισμό του αριθμού των 100.000 θέσεων εργασίας, δεν συνυπολογίζονται παράγοντες, όπως η μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από ένα «σκληρό» Brexit, σύμφωνα με τη μελέτη, αναμένεται να πληγεί περισσότερο ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις εξαγωγές γερμανικών οχημάτων να δέχονται αξιοσημείωτες επιπτώσεις.

Ενδεικτικά, δύναται να επηρεαστούν 500 θέσεις εργασίας στη μονάδα της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και άλλες 265 στο εργοστάσιο της BMW στο Ντίνγκολφινγκ – Λάνταου, στη Βαυαρία.

Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι θέσεις εργασίας στα κρατίδια της Βάδης – Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Πέραν της Γερμανίας, σημαντικό πλήγμα αναμένεται να υποστεί και η Γαλλία, όπου υπό κίνδυνο βρίσκονται 50.000 θέσεις εργασίας.

Αναλογικά με τον πληθυσμό τους, πάντως, τις μεγαλύτερες και εκτενέστερες συνέπειες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν η Μάλτα και η Ιρλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -με βάση τη μελέτη- σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα «σκληρό» Brexit εκτιμάται ότι θα συνεπάγεται την απώλεια 612.000 θέσεων εργασίας.

Σχετικά άρθρα