Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται και δεύτερο πακέτο κοινωνικής στήριξης μέχρι τον Φεβρουάριο – Όλα τα μέτρα

Έρχεται και δεύτερο πακέτο κοινωνικής στήριξης μέχρι τον Φεβρουάριο – Όλα τα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εφημερίδα Νέα Σελίδα, Κίνημα Αλλαγής, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Προκλήσεις με τη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών και συγκρούσεις με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη νέα χρονιά στο μέτωπο της οικονομίας. Συνισταμένη και των δύο αναμετρήσεων αποτελεί η εκλογική διαδικασία και κυρίως η ακριβής ημερομηνία διενέργειας των εκλογών.

Όσο η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα θετικών μέτρων τόσο θα εντείνεται η επιθετικότητα από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αποδομώντας κάθε πτυχή της οικονομικής πολιτικής και μεταδίδοντας αρνητικά σήματα προς το εκλογικό σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» θα παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, με ισχυρό χαρτί την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκαμψη της οικονομίας για την κυβέρνηση και το εν εξελίξει «κρυφό μνημόνιο» και την κατάρρευση της οικονομίας για τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.

Παρεμβάσεις, πάντως, στον κοινωνικό και εργασιακό τομέα, που θα ανακουφίσουν χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία υπέστησαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δρομολογεί η κυβέρνηση, απελευθερωμένη πλέον από τη σκιά και τον αυστηρό έλεγχο των δανειστών.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ήδη επεξεργάζεται σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Πρόκειται στην ουσία για τριπλό δίχτυ προστασίας στους Ελληνες φορολογούμενους που έχουν οφειλές στην εφορία και κινδυνεύουν να υποστούν ή υφίστανται τη βάσανο των κατασχέσεων μισθών και συντάξεων αλλά και σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους μέσω πλειστηριασμών.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται η μερική τουλάχιστον αποκατάσταση των εργασιακών ισορροπιών που διαλύθηκαν την περίοδο των μνημονίων.

Πηγή: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σχετικά άρθρα