Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό

Ο Πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Οικονομική Ανάπτυξη,

Τα εύσημα στην Ελλάδα για την τεράστια πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις απέδωσε ο πρόεδρος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Ντίτερ Κεμπφ, εκφράζοντας παράλληλα τον σεβασμό του στον ελληνικό λαό για την αντοχή που έδειξε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης.

«Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε ανάπτυξη» παρατήρησε ο κ. Κεμπφ από το βήμα συνεδρίου, που οργανώνει ο Economist στο Βερολίνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει ακόμα και πολλά προβλήματα να λύσει.

Είναι γεγονός, πρόσθεσε, ότι -μεταξύ του 2008 και του 2017- η οικονομία έχασε 38% σε προστιθέμενη αξία, επομένως απέχει πολύ από το επίπεδο πριν από την κρίση.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών υπενθύμισε ότι η Γερμανία είναι βασικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας – 22% επί του συνόλου των ξένων άμεσων επενδύσεων.

Περίπου το 10% των ελληνικών εισαγωγών προέρχεται από τη Γερμανία. Ο ελληνογερμανικός όγκος των εμπορικών συναλλαγών έχει σκαρφαλώσει στα 7,1 δισ. ευρώ.

Σημείωσε δε πως υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας, στον κλάδο του τουρισμού, στις μεταφορές, στα logistics και στον κλάδο πληροφοριών και επικοινωνιών.

Ωστόσο προσδιόρισε ως εμπόδια την υπερφορολόγηση, τις μακροχρόνιες διαδικασίες του δικαστικού συστήματος, τη γραφειοκρατία και τη δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Σχετικά άρθρα