Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για 6.000 θέσεις εργασίας με μισθό έως 1.600 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για 6.000 θέσεις εργασίας με μισθό έως 1.600 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Άνεργοι, Θέσεις Εργασίας, ΟΑΕΔ, Προγράμματα Καταπολέμησης Ανεργίας,

Mέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ξεκινήσουν από τον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 6.000 επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.

Η επιχορήγηση έχει διάρκεια 15 μηνών και φτάνει στο 50% μεικτών μισθών έως 1.600 ευρώ.

Η δράση στοχεύει, μεταξύ άλλων στην ανάσχεση και στην αντιστροφή του brain drain και θα επιχορηγεί νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για πτυχιούχους επιστήμονες έως 39 ετών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 39 ετών, απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδεια Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) πρέπει:

-να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξης τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2, όσο και κατά την πρόσληψη τους

-να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης

-να είναι ηλικίας έως 39 ετών, δηλαδή να διανύουν έως και το 40ό έτος της ηλικίας τους, κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία.

Διάρκεια προγράμματος και ποσό επιχορήγησης

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους δεκαπέντε μήνες, ενώ μετά τη λήξη η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την/τις θέση/εις εργασίας για επιπλέον τρεις μήνες.

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψης του.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο ως εξής:

-το ποσό των εξακοσίων 600 ευρώ μηνιαίως για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (καλύπτονται μισθοί 1.200 ευρώ),

-το ποσό των επτακοσίων 700 ευρώ μηνιαίως για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (καλύπτονται μισθοί 1.400 ευρώ),

-το ποσό των οκτακοσίων 800 ευρώ μηνιαίως για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών (καλύπτονται μισθοί 1.600 ευρώ).

Σημειώνεται πως η επιχορήγηση του κόστους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τον μήνα εντός του οποίου καταβάλλονται, υπολογίζεται ξεχωριστά από την επιχορήγηση του μηνιαίου μισθού του επιχορηγούμενου απασχολούμενου.

Σχετικά άρθρα