Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βάιτμαν προειδοποιεί για κίνδυνο διόρθωσης στις αγορές

Ο Βάιτμαν προειδοποιεί για κίνδυνο διόρθωσης στις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Γενς Βάιντμαν, Γερμανία, Μπούντεσμπανκ (Γερμανική Κεντρική Τράπεζα), Τράπεζες, Χρηματιστήριο,

Για τον κίνδυνο διόρθωσης των αγορών προειδοποίησε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη νομισματική πολιτική.

«Βρισκόμαστε σε φάση ωρίμανσης ως προς τη μακροοικονομική προοπτική και επομένως, οι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

»Έτσι, ενδεχομένως να ακολουθήσει μία διόρθωση» τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τα αίτια πτώσης των τεχνολογικών μετοχών στις ΗΠΑ.

Παρ’ όλα αυτά, έσπευσε να προσθέσει, «από νομισματικής απόψεως, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» και άρα, η ασκούσα νομισματική στρατηγική δεν χρήζει αλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κεντρικές τράπεζες, διεθνώς, μετά από μία μακρά περίοδο χαλάρωσης, προχωρούν σταδιακά στην άρση των διευκολυντικών μέτρων και στην υιοθέτηση μίας πιο «σφιχτής» νομισματικής πολιτικής.

Αυτό βέβαια, προκαλεί ανησυχίες στις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες είχαν εθιστεί κατά το προηγούμενο διάστημα στο φθηνό χρήμα των κεντρικών τραπεζών.

Σχετικά άρθρα