Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: Έρχονται 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο (βίντεο)

Ηλιόπουλος: Έρχονται 5.500 προσλήψεις ανέργων στο Δημόσιο (βίντεο)

Σε πέντε ημέρες θα έχουν ανοίξει οι προσκλήσεις για τις αιτήσεις 5.500 θέσεων εργασίας που αφορούν κυρίους νέους επιστήμονες δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο πρόγραμμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Σκοπός του προγράμματος είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, είναι η θεσμική αναβάθμιση κρίσιμων τομέων του Δημοσίου παράλληλα με την απασχόληση νέων επιστημόνων στο αντικείμενό τους και με ικανοποιητικές αμοιβές.

Για την περικοπή των συντάξεων ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι επιβεβαιώνεται αυτό που είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση για τις συντάξεις ότι ο στόχος του πλεονάσματος θα επιτευχθεί χωρίς να χρειαστεί η περικοπή τους.

Δεν μιλάμε για αναστολή αλλά για ακύρωση του μέτρου, διευκρίνισε ο υφυπουργός κάνοντας αναφορά και στα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο υφυπουργός έκανε μνεία στα επερχόμενα θετικά μέτρα που ήδη ξεκίνησαν με την έλευση της καταβολής των αναδρομικών σε στρατιωτικούς, γιατρούς, δικαστικούς και της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις για 250.000 ελευθέρους επαγγελματίες.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι με τον νέο υπολογισμό περισσότεροι από το 80% μη μισθωτών επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν τα ίδια ή λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Πέρα από την απόδοση των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια και των δικαστικών διαδικασιών για τις υπόλοιπες συντάξεις, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι το ζήτημα των συντάξεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς επί της ουσίας είναι ένα πολύ κρίσιμο εισόδημα για χαμηλόμισθες οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία ο κ. Ηλιόπουλος εστίασε στις θέσεις απασχόλησης που στον ιδιωτικό τομέα έχουν δημιουργηθεί τα τρία τελευταία χρόνια περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων σε ετήσια βάση το 70% των θέσεων αυτών είναι για πλήρη απασχόληση.

Εκτίμησε ότι στην τετραετία 2014-2018 οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 400.000.

Τόνισε ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας τρέχει πλέον με 2% το χρόνο.

Αναφέρθηκε επίσης στις θετικές επιδόσεις της Επιθεώρησης Εργασίας στον τομέα της αδήλωτης ή της υπoαμειβόμενης εργασίας.

Σχετικά άρθρα