Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τράπεζες θα έχουν το πάνω χέρι στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τράπεζες θα έχουν το πάνω χέρι στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόκκινα Δάνεια, ΣΥΡΙΖΑ,

Την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ , κάνοντας λόγο για «τραπεζοκεντρική διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, οι τέσσερις υπουργοί που απαρτίζουν το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, λάβει τις αποφάσεις τους για τη συνολική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών χρεών.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, προωθείται σχέδιο για τη δημιουργία εξωδικαστικού μηχανισμού διαχείρισης των επιχειρηματικών χρεών προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, προμηθευτές, εργαζόμενους και λοιπούς πιστωτές.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διευκόλυνση των εξωδικαστικών συμφωνιών σχεδιάζεται να γίνει υποχρεωτική η συναίνεση όλων των πιστωτών μιας επιχείρησης στο επιχειρηματικό σχέδιο που θα έχει την έγκριση του 35% των ιδιωτών πιστωτών.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες, που κατά κανόνα αποτελούν τους μεγαλύτερους πιστωτές των επιχειρήσεων, θα αποφασίζουν για τις αναδιαρθρώσεις χρεών του επιχειρηματικού τομέα, έναντι των ασφαλιστικών ταμείων, του Δημοσίου, των εργαζόμενων και των προμηθευτών.

Έτσι, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα αφήνονται στη δικαιοδοσία και τη διακριτική ευχέρεια των τραπεζιτών, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το πρόβλημα όπως τους βολεύει, με στόχο την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου τους από τα «κόκκινα δάνεια», αδιαφορώντας για όλες τις τραγικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία, αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Σχετικά άρθρα