Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα είναι διατεθειμένη να επιλύσει τα ζητήματα που προκαλούν εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ

Η Κίνα είναι διατεθειμένη να επιλύσει τα ζητήματα που προκαλούν εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα,

Το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να επιλύσει τα ζητήματα που προκαλούν την εμπορική διένεξη με την Ουάσιγκτον μέσω συνομιλιών που θα χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό και θα γίνουν επί ίσοις όροις, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, Ουάνγκ Μπινγκνάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο, ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι το Πεκίνο θέλει να προωθήσει την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Προ δύο ημερών, οι πρόεδροι των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία έγινε, σύμφωνα με τον πρώτο, μια «πολύ καλή συζήτηση» για τα ζητήματα του εμπορίου.

Την Παρασκευή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέβλεψε ότι οι δύο χώρες θα καταφέρουν να πετύχουν «μια πολύ καλή συμφωνία», ενώ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Μπουένος Άιρες, το διήμερο 30 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου.

«Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με την Κίνα. Πλησιάζουμε πολύ πιο κοντά στο να καταφέρουμε κάτι. Θέλουν πάρα πολύ μια συμφωνία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πάντως, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος από τον Τραμπ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ενεπλάκησαν τους τελευταίους μήνες σε εμπορικό πόλεμο, επιβάλλοντας πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στα προϊόντα η μια της άλλης.

Σχετικά άρθρα