Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέλεχος ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη κρίση

Στέλεχος ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κύπρος,

«Η ανησυχία για την Ευρωζώνη δεν έγκειται τόσο στο ότι έχει πιο χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από τις ΗΠΑ αλλά στο ότι ορισμένες χώρες δεν αξιοποίησαν την ανάκαμψη που μεσολάβησε, λόγω διαρθρωτικών αδυναμιών». Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Φίλιπ Γκέρσον από το βήμα του συνεδρίου του Economist στην Κύπρο.

Όπως εξήγησε η απουσία μεταρρυθμίσεων στους καλούς καιρούς θα πυροδοτήσει ρίσκα, για την περίοδο, κατά την οποία οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι τόσο καλές.

Το αντίθετο παράδειγμα από αυτές τις χώρες είναι η Κύπρος, υπογράμμισε ο κ. Γκέρσον, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα αναπτύσσεται με ρυθμούς 4%, τους οποίους αναμένεται να διατηρήσει και την επόμενη χρονιά, ενώ έχει μειώσει την ανεργία στο 7,5%.

Οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι «έλαβε εγκαίρως πολύ σωστές αποφάσεις μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κι έτσι προετοιμάστηκε πιο γρήγορα και πρόλαβε να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας τα τελευταία χρόνια».

Ο αξιωματούχος της ΔΝΤ κάλεσε την Ευρώπη, έστω και τώρα, να ακολουθήσει πολιτικές που θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει αποθεματικά, για να είναι έτοιμη για την επόμενη κρίση, όποτε και αν έρθει.

Σχετικά άρθρα