Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις φέρνει η επιδότηση 50% των εισφορών για τους κάτω των 25

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις φέρνει η επιδότηση 50% των εισφορών για τους κάτω των 25
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Εργασία, Έφη Αχτσιόγλου, Θέσεις Εργασίας, Κατώτατος Μισθός, Υπουργείο Εργασίας,

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις φέρνει το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει επιδότηση 50% των εισφορών σε εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αρχές Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το 2019 θα θεσμοθετηθεί η επιδότηση του 50% των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ για το 2020 η επιδότηση θα επεκταθεί στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών.

Το μέτρο έχει ως στόχο να αντισταθμίσει την αύξηση του μισθολογικού κόστους που θα προκύψει με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση των αμοιβών για τους νέους έως 25 ετών από 511 ευρώ που είναι σήμερα, στο νέο ύψος που θα διαμορφωθεί το 2019.

Πώς θα γίνει η πρόσληψη νέων με επιδότηση

Συγκεκριμένα θα επιδοτείται το μη μισθολογικό κόστος για τους νέους έως 25 ετών, σε ποσοστό 100% για τις εργατικές εισφορές και 50% για τις εργοδοτικές εισφορές.

Οι εργοδότες που απασχολούν νέους κάτω των 25 ετών θα καταβάλουν συνολικές ασφαλιστικές εισφορές μειωμένες κατά 50% το 2019 και θα απαλλάσσονται πλήρως από την απόδοση εισφορών για τους συγκεκριμένους μισθωτούς, από το 2020.

Μάλιστα με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου τον Ιανουάριο του 2019, οι ελάχιστες αποδοχές των νέων έως 25 ετών θα αυξηθούν περισσότερο από 15%.

Να σημειωθεί ότι το μη μισθολογικό κόστος στο βασικό πακέτο κάλυψης των μισθωτών φτάνει στο 41% και, βάσει των σχεδιασμών στο υπουργείο Εργασίας, η επιδότηση θα καλύπτει ένα σημαντικό τμήμα της αύξησης του μισθολογικού κόστους.

H αύξηση των μισθών θα γίνει ανεξαρτήτως εάν κάποιος από τους κοινωνικούς εταίρους διαφωνεί με αυτήν, εκτίμησε μάλιστα η αρμόδια υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά άρθρα