Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προτάσεις του ΙΚΑ για ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών

Προτάσεις του ΙΚΑ για ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΚΑ, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,

Κατόπιν της αποτυχίας της τρέχουσας ρύθμισης οφειλών στο ΙΚΑ, η διοίκηση του Ιδρύματος θα προτείνει στο υπουργείο Εργασίας να εξετάσει την επαναφορά δύο παλαιότερων ρυθμίσεων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προώθηση και έγκριση από την Τρόικα μιας ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Η πρώτη ρύθμιση, που είχε τεθεί σε εφαρμογή το 2009, προβλέπει καταβολή των τρεχουσών εισφορών και εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και σε 96 δόσεις με έκπτωση έως και 80% των προσαυξήσεων. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν καταβάλει τις τρέχουσες οφειλές για 2-3 μήνες προτείνεται να μην απεντάσσεται από τη ρύθμιση, αλλά να διατηρεί το δικαίωμα κεφαλαιοποίησης των νέων οφειλών.

Ως δεύτερη εναλλακτική, το ΙΚΑ προτείνει την επέκταση του προσωρινού διακανονισμού που έληξε το 2013 για όλους τους οφειλέτες.

Σημειώνεται ότι για όσους ενταχθούν στις ρυθμίσεις θα διακόπτεται η διαδικασία των κατασχέσεων.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που παλιότερα είχαν “τρέξει” με επιτυχία φέρνοντας χρήματα στα ταμεία του ΙΚΑ, ενώ σήμερα η ρύθμιση «τρέχει» μόνο για 13.000 οφειλέτες.

Ο προσωρινός διακανονισμός προβλέπει καταβολή των τρεχουσών εισφορών και μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το 2017. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 150 ευρώ.

Σχετικά άρθρα