Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανυποχώρητος Σαλβίνι: Δεν αλλάζουμε τον προϋπολογισμό – Πρώτα οι Ιταλοί

Ανυποχώρητος Σαλβίνι: Δεν αλλάζουμε τον προϋπολογισμό – Πρώτα οι Ιταλοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ιταλία, Κρατικός Προϋπολογισμός, Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι,

Αποφασισμένη να μην αλλάξει τον προϋπολογισμό της εμφανίζονται προς το παρόν η ιταλική κυβέρνηση όπως είπε ο Ματέο Σαλβίνι, παρά το τελεσίγραφο των τριών εβδομάδων που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στον ιταλικό Τύπο διαρρέεται πάντως ότι η Ρώμη θα κάνει πίσω εάν οίκοι και αγορές εντείνουν την πίεση.

«Δεν θα αλλάξουμε τον προυπολογισμό. Οι Ιταλοί έρχονται πρώτοι» τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αλλά επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Italexit.

«Δεν θέλω να φύγουμε από το ευρώ ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ξεκαθάρισε.

Όπως ανέφερε αυτή η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει διαφορετική οικονομική πολιτική από τις προηγούμενες για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Ο Σαλβίνι δεν παρέλειψε επίσης να αφήσει αιχμές κατά της Γαλλίας για το μεταναστευτικό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί πως είναι πιθανό το Παρίσι να θέλει να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, μεταφέροντας μετανάστες στην Ιταλία.

Η Κομισιόν, που απορρίπτει για πρώτη φορά στα χρονικά προϋπολογισμό κράτους- μέλους, διατηρεί πάντως μέχρι στιγμής χαμηλούς τους τόνους επισημαίνοντας ότι θα επιδιώξει εποικοδομητικό διάλογο και όχι μία κρίση.

Σχετικά άρθρα