Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προ των πυλών οι μειώσεις στα καύσιμα για τους νησιώτες – Τι είπε ο Σαντορινιός

Προ των πυλών οι μειώσεις στα καύσιμα για τους νησιώτες – Τι είπε ο Σαντορινιός

Στη διαβεβαίωση ότι το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα για τους νησιώτες είναι προ των πυλών, προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σημειώνοντας ότι απομένουν μικρές νομοθετικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου.

«Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη και αυτού του μέτρου», σημείωσε συγκεκριμένα μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» εκτιμώντας πως τα αποτελέσματά του θα φανούν «κατευθείαν στον πολίτη, θα φανεί στην τιμή στην αντλία».

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως «αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νησιωτών που παίρνουν τον μοναδικό αριθμό νησιώτη, αλλά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα εισιτήρια που χρηματοδοτούνται με το αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους».

«Ήδη αυτόν τον μήνα έχουμε ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις και όλα τα εισιτήρια των προηγούμενων μηνών. Ταυτόχρονα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις προκειμένου να περνάνε τα παραστατικά. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 Νοέμβρη για τα παραστατικά του τρίτου τριμήνου του 2018».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαντορινιός, όποια επιχείρηση οριστικοποιεί την υποβολή μπαίνει σε διαδικασία χρηματοδότησης, «οπότε καλό είναι οι επιχειρήσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ολοκληρώσουν και να μην περιμένουν τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να μπουν και σε διαδικασία χρηματοδότησης και να έχουν προτεραιότητα στην πληρωμή».

Σε ό,τι αφορά τα έργα μονάδων αφαλάτωσης, ο αν. υπουργός διευκρίνισε ότι «ήδη σε πάρα πολλά νησιά έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις και στις αρχές του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα μεγάλα έργα εγκατάστασης αφαλάτωσης, για να πούμε ότι πλέον έχουμε πετύχει μεγαλύτερο ποσοστό υδατικής αυτονομίας των νησιών».

Ελπίζουμε, υπογράμμισε, ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πολύ λίγες οι ανάγκες μεταφοράς νερού με καραβάκι, σίγουρα όμως τα νησιά που έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη νερού, δεν θα έχουν ανάγκη μεταφοράς.

Σχετικά άρθρα