Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο ρόλο-«κλειδί» για την οικονομία έδωσε ο Ερντογάν σε έναν θεολόγο

Ποιο ρόλο-«κλειδί» για την οικονομία έδωσε ο Ερντογάν σε έναν θεολόγο

Στη σύσταση μίας νέας Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Άγκυρας να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να επαναφέρει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης την οικονομία, να ανακόψει τον καλπάζοντα πληθωρισμό και τον κατήφορο της λίρας.

Κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters στην επιτροπή συμμετέχουν πολλοί από τους υφιστάμενους συμβούλους και στενούς συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν -που δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει «πολέμιος των επιτοκίων»- αλλά και ένας καθηγητής… Θεολογίας, με ειδίκευση πάντως στην ισλαμική τραπεζική.

Συνολικά εννέα νέες επιτροπές, που αφορούν πέραν της Οικονομίας, την Εκπαίδευση, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, την Ασφάλεια και την Υγεία, ιδρύονται στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών, που συνοδεύουν την μετάβαση σε προεδρική δημοκρατία.

«Μία τεράστια ευκαιρία πήγε χαμένη. Η Τουρκία έχει κορυφαίους οικονομολόγους και τραπεζίτες και θα μπορούσε ακόμη και να εντάξει διεθνείς ειδικούς στην επιτροπή της προκειμένου να προσθέσουν νέες ιδέες και αξιοπιστία» σχολίασε ο Τίμοθι Ας της BuleBay Asset Management.

Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Σχετικά άρθρα