Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

27 εκατ. ευρώ για τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Αθήνα

27 εκατ. ευρώ για τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθήνας,

Περισσότερα από 27 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον δήμο της Αθήνας.

Το κονδύλι θα διατεθεί προς ενίσχυση κλάδων αιχμής της τοπικής οικονομίας που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, και κυρίως για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της απασχόλησης των νέων.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής Αθηνών, με θέμα: Δήμος Αθηναίων και Επιχειρηματικότητα: «Έργο Αθήνα», το οποίο διαθέτει ήδη χρηματοδότηση 120 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ

Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος «Έργο Αθήνα» – το οποίο τελεί υπό την επίβλεψη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) – είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας στον μητροπολιτικό δήμο της Αθήνας.

Καμίνης: Το πρόγραμμα θα φέρει νέες θέσεις εργασίας

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι ο δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση 120 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την πραγματοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα». «Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με 10 σημαντικούς φορείς, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα, εξασφαλίζοντας πάνω από 27 εκατ. ευρώ για την υλοποίησή του. Τα αποτελέσματα του θα περιλαμβάνουν την δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, την δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων κυρίως από νέους επιχειρηματίες και την ενίσχυση εκατοντάδων πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Σχετικά άρθρα