Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος για ΔΕΘ: Πρώτο βήμα για τη σταδιακή απεμπλοκή από τα μνημονιακά δεσμά

Μίχαλος για ΔΕΘ: Πρώτο βήμα για τη σταδιακή απεμπλοκή από τα μνημονιακά δεσμά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΕΒΕΑ, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Νίκος Παππάς, Οικονομική Ανάπτυξη, Στέργιος Πιτσιόρλας,

«Το πρώτο βήμα για τη σταδιακή απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημονιακά δεσμά έγινε από τη Θεσσαλονίκη, με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Σηματοδοτούν μια σειρά ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις που, αν συνεχιστούν, θα δώσουν μια νέα ώθηση στην ελληνική αγορά και την οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Δ.Ε.Θ., από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και τον Αναπληρωτή υπουργο Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ικανοποιούν αρκετά τα αιτήματα του Επιμελητηριακού και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά «χρειάζεται και συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, μετά από περισσότερα από εννέα σκληρά χρόνια εποπτείας και ύφεσης, «είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος για να αφήσουμε το δικό μας στίγμα, να ακολουθήσουμε μία εθνική πολιτική ανάπτυξης και ευημερίας».

«Καλούμε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις και όλες τις άλλες μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην υγεία, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη για την ολοκληρωτική ανάταξη της οικονομίας και την επίτευξη κοινωνικής συνοχής.

»Ο επιμελητηριακός κι ο επιχειρηματικός κόσμος θα συνεχίσει να προσπαθεί και να δίνει μάχες για να βγαίνει πάντα η Ελλάδα κερδισμένη» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σχετικά άρθρα