ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρεοκόπησε o μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Τουρκίας Turk Telekom

Χρεοκόπησε o μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Τουρκίας Turk Telekom
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία, Χρεοκοπία,

Γερό «χτύπημα» για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί η είδηση της χρεοκοπίας του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της χώρας, Turk Telekom.

Πρόκειται για μια εταιρεία τεράστια και ιστορική.

Τη διοίκησή της ανέλαβαν οι τουρκικές τράπεζες, καθώς η Turk Telekom αδυνατούσε να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις τράπεζες.

Μιλάμε για ποσό της τάξης των 4,7 δισ. δολαρίων.

Την είδηση μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος τόνισε ακόμη πως η τουρκική εταιρεία χρεοκόπησε διότι εισπράττει σε τουρκικές λίρες και πληρώνει σε συνάλλαγμα τα δάνειά της.

Υπάρχουν, μάλιστα, φόβοι πως κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και σε πολλές ακόμη εταιρείες, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα.

Η εταιρεία είναι ένας «γίγαντας» της τουρκικής οικονομίας και πρόκειται για την πρώην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της γείτονος χώρας.

Διαχωρίστηκε από την PTT το 1995, ενώ τον Νοέμβριο του 2005 ιδιωτικοποιήθηκε και πέρασε στην κατοχή της Oger Telecom.

Παρέχει ένα ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών τόσο σε επίπεδο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όσο και σε επίπεδο internet.

Ο όμιλος της Turk Telekom είχε 16.8 εκατομμύρια πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, 12.1 εκατομμύρια πελάτες σε κινητή τηλεφωνία και περίπου 6 εκατομμύρια συνδέσεις internet το 2009.

Η Turk Telekom εκτός από την Τουρκία δραστηριοποιείται κατέχοντας πακέτα μετοχών εγχώριων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών σε Αλβανία, Λίβανο, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.

Σχετικά άρθρα