Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά την τουρκική λίρα, σειρά παίρνει το ρούβλι για ελεύθερη πτώση

Μετά την τουρκική λίρα, σειρά παίρνει το ρούβλι για ελεύθερη πτώση
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Ρούβλι, Ρωσία, Τουρκία,

Σε νέο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ υποχώρησε σήμερα Πέμπτη η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου.

Το απόγευμα, η ισοτιμία της λίρας διαμορφωνόταν στις 5,46 λίρες ανά δολάριο, σημειώνοντας πτώση περίπου 3,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Από τις αρχές του έτους, η λίρα έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της, εξαιτίας των ανησυχιών για τον έλεγχο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και, πιο πρόσφατα, για την εμβάθυνση του χάσματος μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, εν μέσω σεναρίων που θέλουν το ΔΝΤ να βρίσκεται στην πόρτα της Τουρκίας, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης το 2019 αναμένεται στο 3-4% και ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, μια από τις βασικές ανησυχίες για την τουρκική οικονομία, θα μειωθεί στο 4% του ΑΕΠ.

Πτωτικά όμως κινήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και το ρωσικό ρούβλι έναντι του δολαρίου, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ουάσιγκτον για την επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας, αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπαλ, και της κόρης του Γιούλια, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ρωσικό νόμισμα διολίσθησε 3% έναντι του δολαρίου την Τετάρτη, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης κατέγραφε πτώση 0,8%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2016, στα 66,1 ρούβλια ανά δολάριο. Το μεσημέρι, εμφάνιζε απώλειες που προσέγγιζαν το 1,8%.

Σχετικά άρθρα