Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Η καλύτερη επίδοση σε 13 χρόνια για την οικονομία των ΗΠΑ

Τραμπ: Η καλύτερη επίδοση σε 13 χρόνια για την οικονομία των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό πολύ υψηλότερο του 4,1% που καταγράφηκε στο β’ τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, δήλωσε ο Aμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πάμε πολύ υψηλότερα από αυτούς τους αριθμούς, και αυτοί είναι σπουδαίοι αριθμοί», τόνισε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε, επίσης, ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταγράψει την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 13 ετών, ενώ πρόσθεσε ότι αριθμοί του επόμενου τριμήνου θα είναι «εξαιρετικοί».

Νωρίτερα, επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών κατά το β’ τρίμηνο του 2018.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 4,1% στο β’ τρίμηνο του 2018, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ από το γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς και για το τρίτο καλύτερο ποσοστό ανάπτυξης από τη Μεγάλη Ύφεση.

Τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας ανάπτυξη 2,2%, αντί του 2% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Με «tweet» του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «σπουδαία» τα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε σε επίπεδα κάτω των 50 δισ. δολ., συνεισφέροντας μία μονάδα στο ΑΕΠ, ενώ πρόσθεσε πως κάθε μία μονάδα ΑΕΠ σημαίνει 3 τρισ. δολ. και 10 εκατ. θέσεις εργασίας.

Ο Tραμπ δήλωσε ακόμη ότι ο ρυθμός ανάπτυξης 4,1% του β’ τριμήνου ήταν «εκπληκτικός», ενώ εκτίμησε ότι είναι «πολύ βιώσιμος».

Αναγνώρισε πάντως τους πιθανούς κινδύνους για τον ίδιο, εάν η οικονομία δεν ανταποκριθεί στις αισιόδοξες προοπτικές του.
«Δεν θα είμαι πολύ αισιόδοξος» στις προβλέψεις μου», γιατί αν δεν είναι τόσο καλά τα στοιχεία, δεν θα με αφήσετε να το ξεχάσω», τόνισε ο Τραμπ.

Σχετικά άρθρα