Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα επιτυχία: O Standard & Poor’s αναβάθμισε την Ελλάδα

Νέα επιτυχία: O Standard & Poor’s αναβάθμισε την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Standard & Poor's, Οίκοι Αξιολόγησης,

Σε θετικό αναβάθμισε το outlook της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, επικαλούμενος τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής και τη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «B+» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις εξής εξελίξεις:

Η δημοσιονομική σταθερότητα αναμένεται να στηρίξει την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος.

Τα μεγάλα έργα υποδομών θα διαδραματίσουν καταλυτικό παράγοντα στην προσέλκυση επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού και των logistics, βελτιώνοντας τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον S&P, η αναβάθμιση του outlook προαναγγέλλει την περαιτέρω βελτίωση της ελληνικής αξιολόγηση, υπό την προϋπόθεση οι αρχές να «ξεκλειδώσουν» την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, μέσω της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας στις αγορές προϊόντων και της απλοποίησης της γραφειοκρατίας.

Σχετικά άρθρα