Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν – Γι΄ αυτό ήρθε η ώρα μας

Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου τελειώνουν – Γι΄ αυτό ήρθε η ώρα μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αποθέματα Πετρελαίου, Πετρέλαιο, Υδρογονάνθρακες,

Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου εξαντλούνται καθώς οι γνωστοί πετρελαϊκοί πόροι μπορούν να μας τροφοδοτήσουν για ακόμα 53,3 χρόνια σύμφωνα με σχετική μελέτη που διεξήγαγε η εταιρία πετρελαιοειδών BP.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη υπολογίζονται σε 1,687.9 δισ. βαρέλια που αντιπροσωπεύει μια βελτίωση 1,1% σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του 2013.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν 44.200 εκατομμύρια βαρέλια που είναι 26 % μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι υπολογιζόταν στο παρελθόν. Επίσης η αύξησης των αποθεματικών του πετρελαίου σχετίζεται άμεσα με την τεχνολογία οριζόντιας γεώτρησης .

Στον αντίποδα των όσων ισχυρίζεται η μελέτη που δημοσιοποίησε η BP, μεγάλη μερίδα επιστημόνων πρεσβεύει ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου τα οποία ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Όπως για παράδειγμα αυτά της χώρας μας και της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου, που λόγω της γεωστρατηγικής μας θέσης έχουμε τη μερίδα του λέοντος. Γι΄ αυτό “δημιουργήθηκε” και “συντηρείται” η κρίση στην Ελλάδα, ώστε εκείνοι που έχουν βάλει στο μάτι τα στρατηγικά αποθέματα που υπάρχουν στο υπέδαφός μας να μπορέσουν να τα κάνουν δικά τους με τη μικρότερη δυνατή αντίσταση.

Όλα τα άλλα που σας λένε είναι παραμύθια της Χαλιμάς…

Σχετικά άρθρα