Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΔΟΕ: Αφήστε μας να ελέγχουμε για αποδείξεις!

ΣΔΟΕ: Αφήστε μας να ελέγχουμε για αποδείξεις!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΣΔΟΕ,

Την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ ζήτησε σήμερα Παρασκευή η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στις εφορίες αναφέροντας πως η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η λάθος επιλογή της τρόικα και του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα του προληπτικού ελέγχου με την αφαίρεσή του από το ΣΔΟΕ, αλλά και την διάσπαση αυτού, είχε ως αποτέλεσμα τους τελευταίους 9 μήνες να δοθεί «Μνημονιακή Χάρη και Ασυλία στο όργιο της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής».

«Η συνεχής προσπάθεια όλων εκείνων των οποίων για πρώτη φορά ελέγχεται ο τραπεζικός αφορολόγητος πλούτος τους να περάσει ο έλεγχος αυτός στην δικαιοδοσία των δικών τους ‘ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, δεν θα ευδοκιμήσει, όσο και όσους ντόπιους και ξένους τροϊκανούς επιστρατεύσουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των εφοριακών σημειώνουν πως θα περίμενε κανείς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου με την εμπειρία από το προγενέστερο πέρασμά της στο υπουργείο Οικονομικών να αποκαταστήσει με μία και μόνο πράξη την εύρυθμη λειτουργία του ΣΔΟΕ με την ενοποίηση του στην ΓΓΔΕ, με την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου σε αυτό, αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως της ΔΟΥ.

«Το ΣΔΟΕ είναι η υπηρεσία, που τα αποτελέσματά της, έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν, ότι για πρώτη φορά καλούνται να πληρώσουν όλοι αυτοί που επί πολλές δεκαετίες, ενώ παρήγαγαν τον πλούτο τους στην πατρίδα μας, διέφευγαν της φορολογίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, οι συνδικαλιστές εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι και η νέα πολιτική ηγεσία συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης και προσπαθεί ευκαιριακά χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, με την απουσία του έμπειρου δυναμικού, να αντιμετωπίσει την πάταξη της φοροδιαφυγής στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχετικά άρθρα