Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Standard and Poors αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Ο Standard and Poors αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Alpha Bank, Eurobank, Standard & Poor's, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες,

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης των Εθνικής Τράπεζας, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς σε Β-/Β από CCC+/C προχώρησε ο οίκος Standard and Poors, θέτοντας σταθερό outlook.

Η αναβάθμιση έπεται της επιτυχούς ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος και της προσδοκίας ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

H S&P επισημαίνει ακόμα πως η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση της πως η βελτίωση της ρευστότητας και η ανάπτυξη της οικονομίας θα στηρίξει τη δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να διατηρήσουν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις και να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους μακροπρόθεσμα.

Ειδικότερα, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταθετών στον τραπεζικό τομέα θα ενισχυθεί μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Επιπλέον, σημειώνει πως η αύξηση της εμπιστοσύνης και η χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών θα ανοίξουν το δρόμο για πιο σταθερές εισροές καταθέσεων και θα βελτιώσουν την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου.

Σχετικά άρθρα