Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα ύψη τα χρωστούμενα του Δημοσίου από επιστροφές ΦΠΑ

Στα ύψη τα χρωστούμενα του Δημοσίου από επιστροφές ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Φορολογία,

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τις επιστροφές ΦΠΑ, καθώς ο μέσος χρόνος αναμονής από κάποιες εφορίες της χώρας φθάνει και στα τρία έτη.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν συσσωρευτεί υπέρογκες οφειλές που εξοργίζουν τους φορολογούμενους, την ίδια ώρα που οι ίδιοι καλούνται να είναι απολύτως συνεπείς ως προς τις δικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που παρουσιάζει το in.gr, συνολικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα 15.974 αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ, συνολικού ύψους 806 εκατομμυρίων ευρώ. Οι διαγραφείσες και απορριφθείσες αιτήσεις ΦΠΑ ανέρχονται σε 1.104, οι πληρωμένες αιτήσεις σε 9.481 και οι αιτήσεις προς πληρωμή σε 5.389.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως από αυτές οι 3.660 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραμένουν σε εκκρεμότητα άνω των 120 ημερών, ενώ υπάρχει ΔΟΥ (Η’ Θεσσαλονίκης), στην οποία ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει ακόμα και τις 937 ημέρες.

Όλα αυτά παρά τις εντολές του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη οι επιστροφές φόρων να γίνονται εντός 90 ημερών ώστε να μην βαρύνεται με τόκους υπερημερίας το Δημόσιο.

Σχετικά άρθρα