Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χουλιαράκης: Το διάστημα 2019-2022 θα ενισχύσουμε τα νοικοκυριά με 3,6 δισ. ευρώ

Χουλιαράκης: Το διάστημα 2019-2022 θα ενισχύσουμε τα νοικοκυριά με 3,6 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Χουλιαράκης, Υπουργείο Οικονομικών, Φοροελαφρύνσεις,

Στην αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος έδωσε προτεραιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Χουλιαράκης έθεσε ως στόχο οι επόμενοι τέσσερις προϋπολογισμοί να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα κοινωνικής μέριμνας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «μετά από το οκτώ χρόνια, η χώρα βγήκε από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος της Ε.Ε., ενώ το 2016 και το 2017 για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, η χώρα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν σε εθνική κλίμακα εργαλεία, όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενισχύθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260 εκατομμύρια ευρώ και αναπτύχθηκαν νέα εργαλεία μείωσης της παιδικής φτώχειας».

Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2022, ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι σ’ αυτό αποτυπώνεται η σταδιακή μετατόπιση του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής.

Συμπλήρωσε δε, ότι ο δημοσιονομικός χώρος που προκύπτει κατ’ έτος, χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, θα συνεπάγεται τη μόνιμη μείωση των φορολογικών βαρών και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τη στοχευμένη ενίσχυση συγκεκριμένων κατηγοριών πρωτογενών δαπανών.

Τέλος, διευκρίνισε ότι «ο χώρος που δημιουργείται και θα αξιοποιηθεί για μόνιμα μέτρα φορολογικών μειώσεων και επιπλέον πρωτογενών δαπανών, είναι της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ».

Σχετικά άρθρα