Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ετοιμάζουν έκτακτη εισφορά και για το 2016

Ετοιμάζουν έκτακτη εισφορά και για το 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έκτακτη Εισφορά, Ένστολοι, Επιδόματα, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Δεδομένη θεωρείται η παράταση της έκτακτης εισφοράς έως και το 2016 ως ισοδύναμο μέτρο για τις απαιτήσεις των ενστόλων για αναπροσαρμογή των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών αποδοχών τους σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ως εκ τούτου για μία ακόμη φορά η «κόκκινη» γραμμή για τη λήψη νέων μέτρων αρχίζει να ξεθωριάζει, αφού η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τις αναπροσαρμογές των αποδοχών των ενστόλων θεωρούνται αναγκαίο κακό για το κυβερνητικό επιτελείο που θέλει να αποφύγει ένα νέο ανοιχτό μέτωπο, αυτή τη φορά με τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι κυβερνητικές διαρροές για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς ή η μείωσή της στο μισό – στο χειρότερο σενάριο – το 2015 φαίνεται να διαψεύδονται καθώς εξετάζεται να παραταθεί. Η υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους, όπως αναφέρουν τα Νέα, συνεπάγεται επιβαρύνσεις που αθροιστικά προσεγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Μόνο για την κάλυψη των αναδρομικών απαιτούνται 550-600 εκατ. ευρώ, ενώ η εφάπαξ ετήσια δαπάνη που θα προκληθεί από την επάνοδο μισθών και συντάξεων των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 αγγίζει τα 200 εκατ.

Σχετικά άρθρα