Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σολτς «φρενάρει» τις αγορές εταιρικών ομολόγων από τον ESM

Ο Σολτς «φρενάρει» τις αγορές εταιρικών ομολόγων από τον ESM
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Γερμανία, Όλαφ Σολτς, Ομόλογα,

Ανατροπές στις διασώσεις ευρωπαΐκών εταιρειών μέσω του ESM, κάτι που είχε εγκρίνει ο προκάτοχός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρνει ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο σοσιαλιστής υπουργός αντίθετα με τον Σόιμπλε διαμηνύει, ότι πλέον ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διάσωσης δεν θα μπορεί να αγοράζει εταιρικά ομόλογα.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του SPD Γιοχάνες Καρς «όταν πρόκειται για τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων, η ασφάλεια είναι πιο σημαντική για εμάς από την διάσωση (σ.σ. εταιρειών)». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του, για το ότι «κάτω από τη νέα ηγεσία το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών έχει πλέον ενταχθεί στη στάση μας».

ο ίδιος είπε, ότι ο ESM δεν πρέπει να γίνει ένα είδος ταμείου δημόσιων επενδύσεων ή αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης. Τονίζει δε, ότι «σε περίπτωση αμφιβολιών, θα ήταν προτιμότερο να παραμείνουμε στις ασφαλέστερες επενδύσεις και να αγοράσουμε γερμανικά κρατικά ομόλογα, ακόμα και με μηδενικά επιτόκια, από ό, τι να εισέλθουμε σε πιο επικίνδυνες μορφές επενδύσεων».

Σημείωσε ακόμη, ότι «επιπλέον, η αγορά εταιρικών ομολόγων θα αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων».

Σχετικά άρθρα