Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ μετά τους G7: Οι δασμοί στον χάλυβα δεν δηλώνουν πρόθεση για εμπορικό πόλεμο

Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ μετά τους G7: Οι δασμοί στον χάλυβα δεν δηλώνουν πρόθεση για εμπορικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ομάδα G7, Στίβεν Μνούχιν, Σύνοδος G7, Χάλυβας,

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι η χώρα του συνεχίζει να πιστεύει στην ομάδα των G7, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τα πυρά του συνόλου των ομολόγων του και ουσιαστικά βρέθηκε στην «απομόνωση».

«Εμείς πιστεύουμε στο G7» είπε ο Μνούτσιν, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου στο Γουίσλερ του Καναδά.

Τόνισε δε πως και η Σύνοδος ήταν μία συνάντηση των G7 και όχι του «G6+1», όπως είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, θέλοντας να δείξει ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, τις φέρνουν απέναντι σε όλους.

Θέλησε δε να διαβεβαιώσει ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να επιδιώκει τη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του G7 σε επίπεδο οικονομίας, αλλά και άμυνας, καθώς όπως είπε «πρόκειται για τους σημαντικότερους συμμάχους ή μεταξύ των σημαντικότερων συμμάχων μας».

Ξεκαθάρισε δε πως οι ΗΠΑ δεν θα απαρνηθούν «με κανέναν τρόπο την ηγετική τους θέση στην παγκόσμια οικονομία».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών οι δασμοί δεν αποτελούν επίθεση, ούτε δηλώνουν πρόθεση για εμπορικό πόλεμο, αλλά έχουν ως στόχος να διασφαλίσουν «ισότιμο και ισορροπημένο εμπόριο».

Όσον αφορά στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών του G7, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Κεμπέκ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε σε αυτήν θα κυριαρχήσει η προοπτική της ιστορικής συνάντησης Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν και το θέμα των κυρώσεων το Ιράν και όχι το εμπόριο.

Στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών πάντως επισημαίνεται ότι το θέμα των δασμών θα συζητηθεί στη Σύνοδο σε επίπεδο αρχηγών-κρατών.

Σχετικά άρθρα