Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Πρέσβης στο Βερολίνο: Δεν επιδιώκουμε εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη

Αμερικανός Πρέσβης στο Βερολίνο: Δεν επιδιώκουμε εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Γερμανία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρίτσαρντ Γκρένελ,

Διαβεβαιώσεις για την ομαλή συνέχιση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας έδωσε ο νέος Αμερικανός πρέσβης στο Βερολίνο, Ρίτσαρντ Γκρενέλ.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του, εξέφρασε την άποψη ότι τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα δεν θα οδηγήσoυν σε έναν νέο «εμπορικό πόλεμο», ενώ τόνισε ότι στόχος του Ντόναλντ Τραμπ είναι η υιοθέτηση «ισότιμων όρων ανταγωνισμού».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η Ουάσιγκτον αναμένει τις αντιπροτάσεις της Ε.Ε., προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να αποφευχθούν οι δασμοί.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει προθεσμία έως την 1η Ιουνίου, προκειμένου να ενεργοποιήσουν την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Ο Γκρενέλ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο Ιράν, καλώντας τις ευρωπαϊκές χώρες να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.

«Αναμένουμε από τους φίλους και συμμάχους μας να μας βοηθήσουν να φέρουμε το Ιράν πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» εξήγησε, διαβεβαιώνοντας πως η Ουάσιγκτον έχει αποδείξεις ότι η Τεχεράνη παραβίασε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Σχετικά άρθρα