Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγητής Φώσκολος: Η Κρήτη θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Καθηγητής Φώσκολος: Η Κρήτη θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Φώσκολος, Βίντεο, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κρήτη, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Η αναφορά του προέδρου της ΕΔΕΥ Γιάννη Μπασιά, ότι τα μεγέθη των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος, εφόσον ανακαλυφθούν, μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 3 και 30 τρισ. κυβικών ποδιών, δεν εννοούσε στο σύνολο της χώρας, αλλά ανά στόχο και στον ευρύτερο χώρο της Δυτικής Ελλάδας μπορεί να συμπεριλάβει κανείς και το πολλά υποσχόμενο νοτιοδυτικό (ΝΔ) τμήμα της Κρήτης όπου υπάρχουν ήδη 16 κοιτάσματα-στόχοι.

Αυτό είπε στον 98.4 ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος, υποστήριξε ότι το νούμερο που έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥ Γιάννης Μπασιάς, υπό την έννοια της μεγάλης απόκλισης (από 3 έως 30 τρις. κυβικά πόδια) δεν αφορούσαν το σύνολο του ελληνικού χώρου, αλλά καθένα από τα κοιτάσματα χωριστά!

Εάν πάρει κανείς μόνο τους 16 στόχους ΝΔ της Κρήτης, η περιεκτικότητα μπορεί για τα κοιτάσματα να κυμανθεί από 48 τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου (16×3), μέχρι 480 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου!

Όλα αυτά όπως είπε, καθιστούν την Κρήτη τον σπουδαιότερο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη και θα οδηγήσουν και σε κατασκευή δεύτερου αγωγού, από Κρήτη προς Ευρώπη, μετατρέποντας το νησί σε καταλύτη εξελίξεων όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την παγκόσμια οικονομία.

Σχετικά άρθρα