Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνητρα για νέες προσλήψεις: Πώς τα πρόστιμα θα ρίξουν και άλλο την ανεργία

Κίνητρα για νέες προσλήψεις: Πώς τα πρόστιμα θα ρίξουν και άλλο την ανεργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανασφάλιστη Εργασία, Ανεργία, Έφη Αχτσιόγλου, Μαύρη Εργασία, Υπουργείο Εργασίας,

Σημαντικά κίνητρα για καταπολέμηση ανασφάλιστης εργασίας προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται μειώσεις που φθάνουν έως και στο 71,56% του σημερινού προστίμου των 10.550 για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο.

«Στις εμβληματικές αλλαγές του δεύτερου αυτού νομοσχεδίου θα περιλαμβάνεται η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου, από την αμιγώς εισπρακτική και τιμωρητική λογική ως σήμερα, σε μία λογική απόδοσης δικαιοσύνης προς τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος» σημείωσε η κα Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο» η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως «Υπήρχε ένα πρόστιμο 10.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που εντοπιζόταν αδήλωτος σε επιχείρηση, με την έννοια της τιμωρίας του εργοδότη. Τώρα, θα μειώνεται σημαντικά εφόσον ο εργοδότης προσλάβει τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος και ανάλογα με τη διάρκεια της σύμβασης θα μειώνεται περισσότερο».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προωθούμενη διάταξη τα νέα πρόστιμα ανάλογα με το χρονικό διάστημα της σύμβασης πρόσληψης του ανασφάλιστου είναι τα ακόλουθα:

7.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει τρίμηνη σύμβαση
5.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει εξάμηνη σύμβαση
3.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει ετήσια σύμβαση

«Ο εργοδότης θα καταβάλλει ένσημα τριών μηνών στον εργαζόμενο μόλις ξεκινάει η σύμβαση, σαν να τον είχε απασχολήσει ήδη για τρεις μήνες. Σε περίπτωση υποτροπής είμαστε πολύ αυστηροί και το πρόστιμο θα διπλασιάζεται χωρίς δυνατότητα εκπτώσεων». Με την μεταρρύθμιση αυτή «δίνουμε πολύ μεγάλο κίνητρο για να γίνουν συμβάσεις εργασίας, να γίνουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλες χρονικά, αλλά και για να καταγγέλλει ο εργαζόμενος την αδήλωτη εργασία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε ιδιαίτερο συμφέρον», όπως τόνισε.

Σχετικά άρθρα