Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιστορική δήλωση Στουρνάρα: “Θα είμαι διοικητής υπεράνω συμφερόντων”

Ιστορική δήλωση Στουρνάρα: “Θα είμαι διοικητής υπεράνω συμφερόντων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ραχήλ Μακρή, Τράπεζα της Ελλάδος,

Με έντονα επικριτικά και αρνητικά σχόλια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι μίλησε στη Βουλή ως κυβερνητικός διαχειριστής ενός μονόδρομου.

«Πώς βλέπετε τον ρόλο σας; Ως το μακρύ χέρι του πρωθυπουργού;» ανέφερε χαρακτηριστικά προς τον νέο διοικητή ο κ. Λαφαζάνης.

Η Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε πως είναι «ντροπή για το πολιτικό σύστημα να ανακυκλώνονται τα πολιτικά παιδιά του κ. Σημίτη σε θέσεις-κλειδιά».

Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών, ο κ. Στουρνάρας απάντησε με την ιστορική φράση πως θα είναι διοικητής υπεράνω συμφερόντων.

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας που παρέδωσε ως υπουργός Οικονομικών αλλά και τα «κόκκινα δάνεια» που θα είναι το καυτό θέμα των επόμενων μηνών που θα το αντιμετωπίσει και ως νέος διοικητής της ΤτΕ, τόνισε ότιτα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014 από 32% στα τέλη του 2013.

Ο νέος Διοικητής προσδιόρισε τα κόκκινα δάνεια στα 77 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια και τα 10 δισ. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια.

Παρά τα αποθαρρυντικά αυτά στοιχεία οι Γιάννης Σουρνάρας υποστήριξε ότι “τα δεδομένα επιτρέπουν αισιόδοξη πρόβλεψη».

Σχετικά άρθρα